Besparen met zonnepanelen

Zo bespaar je met zonnepanelen

Wil jij besparen met zonnepanelen? Het plaatsen van zonnepanelen wint steeds meer aan populariteit. Niet alleen is dit een duurzame oplossing. Je kunt er ook nog eens mee besparen op je energierekening. Heb je een eigen huis en wil je weten wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Deze en andere vragen beantwoorden wij in dit artikel. Lees snel verder en ontdek meer over zonnepanelen.

Wat kunnen zonnepanelen je opleveren?

Wil je zonnepanelen op je dak plaatsen, dan doe je dit vast omdat je graag een lagere energierekening wilt. Dit betekent dat je het maximale rendement uit de zonnepanelen moet zien te behouden. Wil je weten wat zonnepanelen je uiteindelijk opleveren, dan zijn de volgende punten hierbij van belang:

-Hoe efficiënt de zonnepanelen zijn: des te efficiënter je zonnepanelen zijn, des te meer je zal besparen op je energierekening. Daarom is het altijd van belang om zonnepanelen met een zo hoog mogelijke efficiency te kopen.
-Wat de capaciteit van je zonnepanelen is: kies je voor zonnepanelen met een hogere capaciteit, dan zal je ook meer energie kunnen besparen. Houd je hier geen rekening mee, dan zal je minder kunnen besparen dan je wilt. En dat is uiteraard niet de bedoeling.
-De prijs van de zonnepanelen: misschien denk je dat het beter is als je duurdere zonnepanelen koopt. Dit is bij vele producten zo, maar dit geldt niet voor zonnepanelen. Wat hierbij wel belangrijk is, is de prijs die je per Wp betaalt. Dit zegt namelijk veel over de efficiëntie van een zonnepaneel.

Welk formaat zonnepanelen is het beste?

Kies je voor zonnepanelen op je dak, dan dien je ook rekening te houden met het formaat zonnepanelen. Bekijk eerst hoe groot jouw dak is. Er zijn diverse standaard zonnepanelen in varianten van 125 x 100 cm tot 195 tot 100 cm. Wij raden grote zonnepanelen aan, maar enkel als je de beschikking hebt over voldoende ruimte op je dak. 

Grote zonnepanelen staan namelijk bekend om hun hoge capaciteit en efficiëntie, waardoor ze het meeste rendement opleveren. Het kan zijn dat je een kleiner dak hebt. Echter hoeft dit geen belemmering te zijn, want ook deze daken kun je optimaal benutten via zonnepanelen.

Wanneer kun je je investering terugverdienen?

Heb je zonnepanelen op je dak geïnstalleerd, dan zal je merken dat je energierekening een stuk lager wordt. Al vanaf de eerste dag zal je op je energiekosten besparen. Wanneer je je zonnepanelen terugverdiend hebt, is echter afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het aantal zonnepanelen dat je op je dak geïnstalleerd hebt, hoe de zonnepanelen liggen, wat de aanschafkosten hiervan zijn en wat het aantal Wp per paneel is. Ook de energieleverancier waar je bij zit, speelt hier een rol in. Doorgaans zijn zonnepanelen al binnen 6 tot 7 jaar terugverdiend.

Kies ook voor zonnepanelen

Wil jij ook zonnepanelen kopen? Dan zal je al meteen op je energierekening besparen. Niet alleen kies je voor een duurzame manier van energie opwekken. Je hebt de zonnepanelen ook al binnen enkele jaren terugverdiend. Reden genoeg om ook voor zonnepanelen te kiezen.