De leukste bloemenervaring bij de pluktuin

De leukste pluktuinen voor jou op een rijtje

De leukste bloemenervaring? Die heb je bij de pluktuin. Luchtige boeketten waarbij zowel hoge als lage bloemen speels met elkaar zijn vermengd, zijn helemaal van nu. Dit worden ook wel veldboeketten of plukboeketten genoemd. 

Je kunt deze bij de lokale bloemist kopen, maar wat is er leuker dan zelf bloemen plukken? Precies, helemaal niets. En het goede nieuws is dat er verschillende pluktuinen zijn waar jij je eigen veldboeket kunt samenstellen. Wij hebben de leukste pluktuinen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Pluktuin Amstelveen

De Pluktuin Amstelveen is een prachtige siertuin waar je rustig van een drankje kunt genieten terwijl de vlinders om je heen fladderen en je kinderen aan het spelen zijn. In deze tuin kun je zelf jouw boeket plukken of een plukboeket bestellen. Het leukste is natuurlijk om zelf een prachtig plukboeket samen te stellen die geheel bij jou past. De Pluktuin Amstelveen is een bijzondere rustgevende plek waar je zeker eens geweest moet zijn.

Pluktuin Biddinghuizen

Mocht je in de buurt van Flevoland wonen, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan Pluktuin Biddinghuizen. Deze pluktuin is ruim een hectare en is midden in de Flevopolder te vinden. Je zal er vele prachtige tulpen kunnen vinden in het najaar en hier in de zomer je eigen veldboeketten kunnen plukken. Ook kun je er heerlijk zitten voor een kopje koffie of thee.

Plukweide Haarlem

De Plukweide Haarlem kun je aan de stadsrand van Haarlem vinden. Hier worden de bloemen geteeld op een natuurlijke wijze. Op ieder moment van de dag kun je naar deze tuin toe om te genieten van de prachtige bloemen. Mocht je zelf bloemen mee naar huis willen nemen, dan kun je tegen betaling zelf je bos plukken. Als je vaker wilt gaan, is het zelfs mogelijk een strippenkaart aan te schaffen of een jaarabonnement te kopen.

Pluktuin Stoutenburg

Pluktuin Stoutenburg is zowel een pluktuin als een theetuin. Je kunt hier vanaf half april tot half mei terecht om de meest prachtige tulpen te plukken. Vanaf juli tot het eind van de zomer kun je je eigen veldboeket samenstellen. Wat je kunt verwachten, zijn diverse mooie bloemen. Denk bijvoorbeeld aan goudsbloemen, dahlia’s en korenbloemen.

Pluktuin Naaldwijk

Pluktuin Naaldwijk is een prachtige pluktuin van 4.000 meter groot. De tuin is geheel aangelegd in Engelse sferen. Je zal meerdere kleine tuinen kunnen vinden die samen een prachtig geheel vormen. Deze sfeervolle tuin beschikt over verschillende hoekjes en zitjes.

Geniet van de af en aan vliegende koolmeesjes, de zoemende bijen en de andere flora en fauna. Pluktuin Naaldwijk beschikt over een grote variatie aan planten, waarbij vaste planten met eenjarige planten gecombineerd zijn. Elk seizoen heeft weer ander moois in petto.

Bezoek de pluktuin

Weet jij al welke pluktuin je gaat bezoeken? Bekijk eens de verschillende pluktuinen die er zijn en kies jouw favoriet uit of bezoek ze gewoon allemaal! Wij wensen je veel plezier met het plukken van jouw unieke veldboeket.