De mooiste schuttingen

De mooiste schuttingen die jouw tuin echt wat extra’s geven

Ben jij op zoek naar de mooiste schuttingen die jouw tuin echt wat extra’s geven? Dan zit je hier helemaal goed! Er zijn vele mooie schuttingen verkrijgbaar. Zoveel, dat het misschien lastig is om door de vele bomen het bos nog te zien. Een echte trend van dit moment is de houten schutting. En dat is niet zonder reden, want deze schuttingen hebben diverse voordelen te bieden. Wil jij een schutting plaatsen? In dit artikel hebben wij de mooiste schuttingen voor je verzameld. Lees snel verder en zoek jouw ideale schutting voor in de tuin uit!

Schutting van douglashout

Een schutting van douglas hout is zeer populair en wordt voor veel schuttingen gebruikt. Dit is namelijk mooi hout en uitstekend materiaal voor een schutting. Douglas hout is scherp geprijsd en is afkomstig van de Nederlandse bossen. Dit maakt het tot een lokaal product. Het hout heeft een prachtige warme kleur en vergrijst op een egale manier. Dit zorgt ervoor dat het hout met de jaren een steeds mooiere uitstraling krijgt. Vanwege het harsgehalte is douglas hout van nature bestand tegen houtrot. Het hout bestaat altijd uit kernhout, kan beter tegen schimmels en is veel duurzamer als je het bijvoorbeeld vergelijkt met grenenhout. Dat maakt het zeker tot een goede optie. 

Hardhouten schutting

De hardhouten schutting is een favoriet onder de schuttingen. Hardhout is namelijk zeer duurzaam. Dit komt doordat deze schutting langer meegaat dan andere schuttingen en nog vele andere voordelen te bieden heeft. Allereerst gaat een hardhouten schutting wel 15 tot 20 jaar mee. Daarbij zorgt de schutting ervoor dat je tuin een prachtige uitstraling krijgt vanwege de mooie roodbruine kleur hiervan. 

Voorbeeld - Hardhouten schutting

Schutting van vurenhout

En wat dacht je van een schutting van vuren hout? Dit is net zo’n mooie schutting. Het hout hiervan komt ook wel van de Fijnspar af. Deze bijzondere spar kweekt men in zowel Midden als Noord Europa. Kenmerkend voor vuren hout is dat het een vrij lichte kleur heeft een beetje grijs/lichtgeel oogt. Het heeft vrij kleine noesten, ruikt niet en heeft een subtiel vlam patroon. Vuren hout wordt gebruikt voor vele toepassingen binnenshuis. Denk aan voor meubels, maar ook voor vloeren. Buiten wordt deze houtsoort tevens veel toegepast als schutting, blokhut of steiger. Vuren hout heeft een levensduur van 8 jaar, maar met impregneren kan een langere levensduur van 10 jaar worden bereikt. 

Schutting van grenenhout

De schutting van grenen hout is zeer populair. Grenen hout is afkomstig van de grove den. Deze komt uit zowel Midden als Noord Europa vandaan. Kenmerkend voor grenen hout is dat het vlampatroon grof is en de noesten groot zijn. Grenen hout heeft niet echt een egale kleur en beschikt ook over groene, grijze en ook zwarte tinten. Vooral bij de grenen schutting zie je dit veel terugkomen. Grenenhout wordt veel als tuin- en constructiehout toegepast. Kies je ervoor het hout niet te impregneren, dan heeft het een levensduur van 7 jaar. Doe je dit wel, dan gaat het hout tot wel 9 jaar mee. Dit is ook afhankelijk van waar de schutting geplaatst wordt. Plekken met veel schaduw en vocht zijn namelijk niet de beste keuze als het gaat om het plaatsen van een schutting van grenenhout. Om rot te voorkomen, is het ook aan te raden de schutting niet direct op de grond te plaatsen.

Op zoek naar nog meer inspiratie om jouw tuin helemaal af te maken? Lees dan snel verder.