Mooie verwarmingen voor thuis

Mooie verwarmingen voor thuis gezocht? Als je op zoek bent naar een verwarming, zijn er verschillende soorten verwarmingen om uit te kiezen. Iedere verwarming heeft weer zo zijn eigen uitstraling en voordelen. Benieuwd wat de mooiste verwarmingen voor thuis zijn? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Lees snel verder voor meer informatie. 

Radiatoren

Veel mensen kiezen voor traditionele verwarming met radiatoren. En dat is niet zonder reden, want tegenwoordig bieden deze installaties veel meer mogelijkheden. Zo heb je zelfs designradiatoren en speciale convectoren. Ook zijn er radiatoren met ‘laagtemperatuur’ verwarming. Deze voldoen geheel aan de EPC-norm en zorgen ervoor dat de radiatoren een grotere oppervlakte hebben. 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is qua uiterlijk niet opvallend, omdat deze onder de vloer zit. Wel is dit op andere manieren een mooie vloer en slimme investering. Door voor vloerverwarming te kiezen, kun je in de wintermaanden gewoon op blote voeten in huis lopen. Ook bespaar je hier wel 20% op je stookkosten mee als je deze vorm van verwarming met traditionele verwarming vergelijkt. In je woning profiteer je van een fijner en gezonder leefklimaat en meer comfort aan je voeten. 

Infrarood panelen

Infrarood panelen zijn vlakke panelen. Deze zorgen voor een warme straling. Je kunt ze gebruiken als extra verwarming in de woonkamer of gebruiken in specifieke ruimtes waar je minder vaak aanwezig bent. De infrarood panelen geven stralingswarmte af, waardoor je je lichaam kunt verwarmen. De lucht in de ruimte verwarmt niet. Je kunt de warmte van de panelen tot 3 meter voelen. Infrarood panelen zijn zeer energiezuinig, omdat je ze slechts voor een klein gedeelte van het huis gebruikt en minder energie verbruikt. 

infrarood bijverwarming

Luchtverwarming

Er zijn ook speciale luchtverhitters die je kunt gebruiken. Veel bedrijven gebruiken deze, maar ze zijn ook thuis te gebruiken. Wanneer je het voor een hoger gebouw gebruikt, is het wel belangrijk erop te letten hoe de warmte in de ruimtes verdeeld zijn. Met extra ventilatoren en speciale uitblaaskappen kun je de warmte beter beheren en sturen. 

Slimme verwarming

De slimme verwarming is helemaal van nu. Deze moderne verwarmingssystemen kun je geheel aansturen via de smartphone. Zo kun je als je onderweg naar huis bent je centrale verwarming aanzetten en is het gelijk warm als je binnenkomt.

Warmtepomp

Warmtepompen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Er zijn diverse manieren waarop een warmtepomp kan zorgen voor een aangename warmte in je woning. Zo is er een warmtepomp die lucht van buiten naar binnen kan brengen. Echter zijn er ook warmtepompen die warmte aan onderliggende aardlagen kunnen onttrekken. Zo kunnen ze op een geheel eigen manier jouw woning van warmte voorzien. 
Kies je voor een warmtepomp die warmte aan de onderliggende aardlagen onttrekt, dan is het mogelijk om wel 30 tot 70% verwarmingskosten te besparen. Ook de kosten van het koelen van de ruimte kan met wel 50% dalen. Dit maakt deze optie dan ook zeer aantrekkelijk. 

Voor welke verwarming in huis kies jij?