Tips om je muren te stylen

Op zoek naar nieuwe inspiratie om jouw muren te stylen? Er zijn diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de muren in jouw huis weer sfeervol worden. Laat de muren stylen door een professional of maak er zelf iets moois van. In dit artikel lees je alles over het stylen van muren. 

Maak een art wall

Ga voor een unieke style door middel van een art wall. Een art wall is een muur waarbij je diverse fotolijsten ophangt aan de muur. Deze fotolijsten verschillen van grootte en breedte. Het ligt natuurlijk helemaal aan jou wat voor soort foto’s of posters je gaat ophangen. Naast deze vorm van art wall zien we steeds vaker abstracte geometrische canvassen. Hierin wordt gebruik gemaakt van diverse texturen, kleuren en vormen.

Kies voor stucwerk

Laat de muren eens nakijken en opnieuw stucen. Zit er al een langere tijd een vreemde vlek op de muur die je elke keer probeert te verbergen met een verf kleur of een schilderij? Dan wordt het hoog tijd om de muren opnieuw te laten glad stuken. Stucwerk is een goede optie om dit te vervangen. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van stucwerk voor binnenmuren, zoals: restauratie, renovatie en scheuren. Laat de muren afwerken door middel van pleisterwerk. Dit is een goede ondergrond om de muren opnieuw te laten behangen of te sauzen. 

Gebruik verschillende kleuren

Maak gebruik van verschillende kleuren op de muren. Ga voor een accentmuur in een kamer, hoe doe je dit? Laat alle muren in een kamer bijvoorbeeld wit, maar verf vervolgens één muur in een andere kleur naar keuze. Een andere mogelijkheid is om te werken met kleurvlakken. Hierbij laat je alleen de boven of de onderkant van de muur verven. Wil je meer dan twee kleuren gaan gebruiken? Ga dan voor een patroon, waarbij er verschillende kleuren worden gebruikt. 

Hang wandplanken of -rekken op

Hang wandplanken of -rekken op aan de muur met diverse accessoires. Kies voor robuuste houten wandplanken om een scandinavisch of landelijk interieur te nabootsen. Wil je liever voor een modern interieur gaan? Ga dan voor een metalen wandrek. Natuurlijk is het belangrijk welke accessoires je op de wandplanken of -rekken plaatst. Denk hierbij aan mooie fotolijsten, boeken, plantenpotjes of items die je hebt gekocht tijdens een vakantie. 

Maak een plantenmuur

Ga voor meer groen aan de muren door een plantenmuur te maken. De moswand is een bekende vorm van een plantenmuur. Echter is het ook mogelijk om allerlei andere soorten planten aan de muren op te laten hangen. Dit kan worden gedaan door een professional, maar het is ook ontzettend leuk om zelf te maken. Hoe doe je dat? Koop gaaspanelen waar je diverse planten potten met planten aan kunt hangen. Wil je liever geen gaten in de muur? Ga dan voor een open boekenkast en plaats daar allerlei soorten planten in. Maak het zo gezellig als jij wilt. 

Met deze tips heb jij genoeg inspiratie om de muren opnieuw te stylen. Maak zelf een art wall of een plantenmuur. Laat de muren eens afwerken met pleisterwerk of maak gebruik van verschillende kleuren op de muur.