Welke woonstijl past bij jou?

Ontdek welke woonstijl het best bij jou past

Welke woonstijl past bij jou? Om je huis mooi in te richten, is het belangrijk dat je weet wat jouw smaak is. Het vinden van een woonstijl die precies bij jouw smaak past, kan helpen om van jouw huis een echt thuis te maken en je ruimtes te voorzien van een stijlvolle uitstraling. In dit artikel zetten wij de meest populaire woonstijlen voor je op een rijtje. Lees snel verder en ontdek de woonstijl die het best bij jou past.

De moderne woonstijl

De moderne woonstijl staat bekend als een strakke woonstijl waarin je veel rechte en strakke lijnen terug ziet. Een modern interieur oogt rustig en heeft een minimalistische uitstraling. Basiskleuren van de moderne woonstijl zijn wit, grijs, beige en zwart. Voor de decoratie wordt er juist voor accentkleuren gekozen, zoals blauw, rood of paars. Zorg ervoor dat je niet teveel accessoires in je woning plaatst en houd het geheel rustig. Ondanks dat deze woonstijl minimalistisch is, zijn er diverse mogelijkheden voor het sfeervol afwerken van een modern interieur.

De industriële woonstijl

De industriële woonstijl staat bekend om het gebruik van stoere en oude materialen. Ook beton komt veel in deze interieurstijl terug. Ben je dol op een stoer en ruig interieur, dan is de industriële woonstijl zeker iets voor jou. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn metaal, staat, oud hout, beton en bakstenen. Ook vintage elementen zie je veel terug in dit interieur. Denk aan oude lockers, kisten en vintage klokken.

De bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl is een wat meer exotische woonstijl. Kenmerkend voor deze stijl zijn veel felle kleuren, prints en designs die vaak wat gedurfder zijn. Deze interieurstijl is net even wat anders dan andere interieurstijlen. Wat je hier veel in terug zal zien, zijn aparte vondsten van reizen, maar ook Perzische tapijten, klamboes, rotan, jute en veel planten. Dit wordt geheel gecombineerd met kleuren zoals oranje, turquoise, geel, groen en nog diverse andere felle kleuren.

De landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl straalt veel rust en comfort uit. Stap je een woning in met een landelijk interieur, dan zal je direct de sfeer en de rust van het platteland ervaren. Deze stijl is ietwat basic en oogt zowel rustig als comfortabel en sfeervol. Binnen de landelijke woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Het meubilair mag gerust robuust en grof zijn, want dit past het beste bij een landelijk interieur. Ook worden er veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals riet, rotan en natuursteen.

De retro woonstijl

De retro woonstijl is zeer populair. Deze stijl is geheel geïnspireerd op de 50s, 60s en 70s. Hierbij worden nieuwe producten gecombineerd met items van vroeger. Denk aan prachtige jaren 50 salontafels gecombineerd met een moderne fauteuil of een vintage hanglamp gecombineerd met een moderne eettafel. Kenmerkend voor de retro woonstijl is dat hierbij van veel kleur gebruik wordt gemaakt. Dit in tegenstelling tot een modern interieur. Ben jij dol op retro, dan is deze woonstijl zeker geschikt voor jou.

Heb jij jouw favoriete woonstijl al gevonden? Ga dan eens online op zoek naar items die precies bij deze woonstijl passen.