Zo richt je je huis hondvriendelijk in

Jouw huis hondvriendelijk inrichten? Zo doe je dat

Wil je een hond in huis nemen? Dan is het belangrijk dat je nieuwe hond straks in een veilige omgeving terecht zal komen. Door je huis en tuin voor te bereiden op de komst van een hond, kun je diverse risico’s voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan ongevallen. Huisdieren zijn namelijk vrij nieuwsgierig en willen alles onderzoeken. Ook dingen die voor gevaar kunnen zorgen zijn aantrekkelijk voor een hond. Daarnaast moet je ook voldoende producten voor de hondenverzorging klaar hebben staan. Wij vertellen je in dit artikel hoe je je huis hondvriendelijk kunt inrichten.

De woonkamer

Met een hond in huis zal je zeker actie moeten ondernemen in de woonkamer. De badkamer en keuken zijn het meest gevaarlijk voor huisdieren, maar ook in de woonkamer kunnen bepaalde voorwerpen voor gevaar zorgen. Zorg ervoor dat je kamerplanten in huis hebt staan die veilig zijn voor je huisdieren en ze niet vergiftigen of zet de kamerplanten buiten het bereik van je hond. 

Dek alle lucht- en verwarmingsroosters goed af en zorg ervoor dat hangende kabels zoals kabels van lampen, geluidsinstallaties, televisies en dergelijke niet in het bereik van je hond hangen. Heb je breekbare voorwerpen in huis? Zet deze dan uit de weg, zodat je hond ze niet omver loopt. Natuurlijk bestaat er genoeg huisdieraccessoires, maar ook kinderspeelgoed of spelletjes kun je het beste opruimen, omdat een nieuwsgierige hond in de kleine onderdelen hiervan kan stikken.

De slaapkamer

In de slaapkamer hoeft er doorgaans niet veel te gebeuren om deze hondvriendelijk te maken. Toch zijn er enkele dingen waar je zeker op moet letten. Zorg ervoor dat al je verzorgingsproducten zoals lotions, cosmetica en medicijnen buiten het bereik van je hond staan. Ook is het van belang elektrische bedrading te plaatsen op plekken waar je hond er niet bij kan en wasgoed en schoenen buiten het bereik van je hond te houden. Deze kunnen eventueel worden opgegeten door je hond en zodoende voor veel problemen zorgen.

De badkamer en keuken

De badkamer en keuken zijn belangrijke ruimtes om aan te passen als je een hond in huis hebt. Hier staan vaak giftige producten, zoals chemische stoffen, schoonmaakmiddelen en medicijnen. Controleer dan ook goed of je ruimte hondvriendelijk is en zet alle medicijnen en schoonmaakmiddelen op een hoge plank. 

Houd etenswaren buiten het bereik van je hond, want sommige etenswaren, alsook de verpakkingen, kunnen gevaarlijk zijn voor honden. Dek je vuilnisbakken goed af, zodat je hond er niet bij kan en zet kindveilige grendels op kasten. Doe ook altijd het toiletdeksel naar beneden, zodat je hond hier niet uit gaat drinken en schadelijke bacteriën binnen zal krijgen.

De tuin en garage

Heb je een tuin of garage, dan zijn er ook dingen die je kunt doen om deze hondvriendelijk te maken. Zorg ervoor dat je de vloer van de garage goed schoonmaakt, zodat je hond geen schadelijke chemicaliën binnen kan krijgen. Zet alle chemicaliën die je hebt hoog op een plank of elders waar je hond er niet bij kan. Dit geldt ook voor gereedschap en scherpe voorwerpen. 

Zorg er daarnaast voor dat de planten die je in je tuin hebt staan veilig zijn voor honden. Controleer ook de tuin op ontsnappingsmogelijkheden, zoals gaten in de schutting en repareer deze. Ook je huis hondvriendelijk inrichten? Ga aan de slag met onze tips!