De kleuren van het najaar

Dit zijn de trendkleuren voor het najaar

Wil jij je interieur van een nieuw likje verf voorzien of nieuwe items voor jouw woning kopen? Dan is het zeker aan te raden om rekening te houden met de trendkleuren voor het najaar. Er zijn namelijk zoveel mooie kleuren die jouw woonkamer, slaapkamer en andere ruimtes net even wat extra’s geven. Lees snel verder en ontdek wat de kleuren van het najaar zijn.

Blauw

Blauw zal je zeker veel gaan zien dit najaar. Denk vooral aan diepblauwe muren en plafonds die worden gecombineerd met blauw in allerlei soorten kleurschakeringen, zoals inktblauw of zachtblauw. Ook zal je veel blauwe items voor het interieur gaan zien, zoals de blauwe zachte poef en de donkerblauwe velvet bank. Met deze mooie kleur geef je jouw ruimte een frisse look en sfeervolle uitstraling.

Grijs

Een kleur waar je vrijwel alle kanten mee op kunt dit najaar is grijs. Dit is een rustige doch stoere kleur. Deze kleur zie je veel terug in beton, marmer en travertin. Dit is al sinds vorig jaar populair materiaal voor wanden, tafels en andere woonaccessoires. En naar verwachting zal deze trend nog een tijd blijven. Mocht je grijs een te koele kleur vinden, dan kun je dit ook combineren met pastel, goud, zeegroen of oker.

Pasteltinten

In de zomer zagen we ze al volop in het interieur, maar ook dit najaar zullen we veel pastelkleuren voorbij zien komen. Pastelkleuren waaronder mintgroen, hemels licht blauw en zacht framboosroze zorgen ervoor dat pastelkleuren in je interieur er zowel fris als elegant en vrouwelijk uitzien. Pastelkleuren geven elke ruimte een ontspannen uitstraling en hebben een positief effect op de sfeer in huis. Wil je graag deze kleuren combineren? Dit geeft een rustgevend, maar speels effect, doordat pasteltinten vrij zacht zijn. Met prachtige pasteltinten om je heen zal je je een stuk vrolijker voelen.

Bruin

Bruin wordt dit najaar als het nieuwe zwart gezien. Deze kleur is een stuk warmer en doet denken aan de natuur. Hierdoor zal deze kleur zorgen voor een rustige en ruimtelijke uitstraling in je woonkamer, badkamer of andere ruimte. Het beste kun je bruin met andere tinten bruin combineren. Maak hierbij gebruik van diverse natuurlijke materialen, zoals leer, hout, linnen, wol en katoen.

Groen

Ben jij dol op de urban jungle trend of heb je een botanisch interieur? Groen is een van de grote kleurentrends van dit najaar. Hierbij kun je vooral aan natuurlijke tinten groen denken, zoals olijfgroen en mosgroen. Groen wordt dit najaar niet alleen veel in de vorm van planten gezien. Ook op meubilair zal je deze prachtige kleur volop terug gaan zien.

Zwart-wit

De combinatie van zwart en wit wordt al een tijd gezien, maar blijft dit najaar net zo populair. Hierbij kun je denken aan mooie witte muren en meubilair met zwarte details in de woning. Een zwart-wit interieur ziet er doorgaans strak en minimalistisch uit. Hierdoor kan het ietwat kil overkomen, hetzij je hier ook warmte aan kunt toevoegen door twee kleuren toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan zalmroze en mintgroen. Voor welke trendkleuren kies jij dit najaar?