Een frisse look met keramieken vazen

Met keramieken vazen geef je jouw interieur een frisse uitstraling

Keramieken vazen zijn helemaal in! En dat is niet zonder reden, want met deze vazen kun je jouw interieur een frisse look geven. Er zijn diverse soorten keramische vazen verkrijgbaar, waardoor er voor ieder wat wils is. Maar wat zijn keramieken vazen precies? En hoe kun je deze vazen een mooie plek geven in jouw interieur? Deze vragen en meer beantwoorden we in dit artikel.

Wat zijn keramieken vazen?

Allereerst, keramieken vazen, wat zijn dat eigenlijk precies? Keramieken objecten, zoals vazen, worden gemaakt van gebakken klei. Alles wat van aardewerk of porselein gemaakt was, werd in de Griekse oudheid keramiek genoemd. Tegenwoordig kan keramiek gemaakt worden met veel meer materialen. Zo worden diamanten en glas ook gebruikt voor keramiek. Onder hoge druk worden deze materialen samengeperst in de oven waarna er keramiek ontstaat.

Een subtiele vaas of een echte eyecatcher?

Zoek je keramieken vazen voor in huis, dan is het belangrijk om eerst de juiste maat voor de vaas te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een grote keramieken vaas voor in de tuin, zodat je een statement kunt maken. Voorzie je deze ook nog eens van mooie bloemen en planten, dan geef je je tuin een warme uitstraling. Kleine keramieken vazen kunnen juist jouw interieur omhoog halen. Zo kun je een kleine keramieken vaas op een bijzettafeltje, schouw of vensterbank plaatsen. Doe er een klein bloemetje in of een paar kleine droogbloemen. Hiermee valt je kleine keramieken vaas net wat meer op.

Koop je unieke vaas of maak je eigen vaas

Wat leuk is aan keramieken vazen is dat ze doorgaans uniek zijn. Je kunt dan ook je eigen unieke vaas kopen of zelf een keramieken vaas maken. Keramiek is namelijk eenvoudig over te schilderen. Schilder de vazen in een mooie effen kleur, maak er figuurtjes op of maak er een heel kunstwerk van. Liever een vaas in de winkel kopen? Durf dan te experimenteren met kleuren en patronen. Zo zijn groene keramische vazen momenteel helemaal in. Ook de vazen met blauw-witte patronen zijn erg populair. En wist je dat witte en zwarte vazen tevens veel gekocht worden? In deze vazen vallen boeketten des te meer op.

Ideaal voor buiten en binnen

Keramische vazen geven jouw woning een frisse uitstraling. Echter zijn deze prachtige vazen ook voor buiten zeer geschikt. Je kunt geglazuurde keramieken vazen namelijk het hele jaar door buiten laten staan. Deze zijn namelijk erg stevig. Kies je voor een terracotta pot, dan moet je deze wel weer in de winter binnenhalen.

Keramieken vazen: de kerst op de taart

Wil jij keramieken vazen kopen om jouw interieur een frisse look te geven? Ga dan eens online op zoek naar keramieken vazen of maak eerst een moodboard via Pinterest om je gewenste stijl samen te stellen. Je kunt natuurlijk ook onze inspiratie bekijken en aan de hand daarvan je woning een frisse uitstraling geven. Hoe ga jij keramieken vazen toepassen in jouw interieur?