Een foto laten schilderen voor een persoonlijke touch

Daarom een foto laten schilderen

Een fotos laten schilderen? Dat kan zeker veel voor je interieur doen. Zo kun je met een geschilderde foto jouw interieur een persoonlijke touch geven. Het is net even wat anders dan anders, want normale foto’s en posters worden al veel in het interieur teruggezien. Een geschilderde foto zie je veel minder. En dat terwijl een geschilderde foto jouw ruimte zeker meer uitstraling kan geven. Een geschilderde foto is niet alleen mooie decoratie, maar vertelt ook jouw persoonlijke verhaal. Wij vertellen je wat een foto laten schilderen precies kan toevoegen aan jouw woning.

Een foto laten schilderen: wat houdt dit precies in?

Met een foto laten schilderen bedoelen we ook wel dat er een portret wordt gemaakt van iemands gezicht, er een landschap wordt geschilderd of bijvoorbeeld een huisdier. Er worden bijvoorbeeld al eeuwen portretten geschilderd. Toen waren er nog geen foto’s, maar je kon zo wel zien hoe bepaalde historische personen eruit zagen. 

Wil je een foto laten schilderen, dan kun je diverse kanten op. Laat van je foto een klassiek schilderij maken of kies er juist voor om een meer expressief schilderij te laten maken. Foto’s worden vaak op een meer expressieve wijze geschilderd en aan de muur gehangen. Bij expressieve schilderijen wordt er veel gebruik gemaakt van make-up, kleur en andere versieringen. Een geschilderde foto ophangen heeft diverse positieve effecten op de ruimte, welke wij hieronder benoemen.

Een stukje kunst in huis

Hang je een geschilderde foto aan de muur op, dan heb je echt een stukje kunst in huis. Er zal namelijk al snel een kunstzinnige sfeer gecreëerd worden in huis of in je kantoorruimte. Je kunt er ideaal een witte muur mee opvullen. Niet alleen maakt een schilderij foto je interieur af. Het heeft tevens een positieve werking op zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. 

Ook is een foto laten schilderen vrij persoonlijk en zegt zo’n foto veel over wie je precies bent of van wie je houdt. Dit soort kunstwerken aan de wand zijn echte eyecatchers. Zorg er echter wel voor dat jouw eyecatcher goed bij de rest van je interieur past. 

Let op hoe je de kleuren in de geschilderde foto laat toepassen. Misschien heb je een vrij kleurrijk interieur. In dat geval kun je het beste voor rustige, neutrale kleuren kiezen. Heb je echter meer neutrale kleuren in je woning, dan kun je met het foto schilderij juist meer uitpakken met kleur. Zo zorg je voor een mooi geheel met de rest van je interieur.

Verbinding met je andere meubels

Een foto laten schilderen zorgt er ook voor dat je een verbinding met de andere meubels in je ruimte kunt maken. Wil je weten hoe dit precies werkt? Denk bijvoorbeeld eens aan een vloerkleed. Deze kan ook meubels met elkaar verbinden en zorgen voor een mooi geheel. Dit geldt tevens voor een geschilderde foto. Wel is het belangrijk deze op de juiste plek op te hangen. Wil je zorgen dat de verhoudingen kloppen, dan hang je het foto schilderij liever niet te hoog.

Een foto laten schilderen? Zeker doen!

Een foto laten schilderen? Zeker doen, want een foto schilderij geeft jouw slaapkamer, woonkamer of hal een ware eyecatcher. Niet alleen voeg je hiermee aan jouw gewenste ruimte een stukje kunst toe. Je kunt ook een mooi contrast creëren met de rest van je meubilair. Ook werkt een portret schilderij positief op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Een foto laten schilderen is dan ook een echte aanrader!