Portret schilderij: wat doet dit voor je interieur?

Dit doet een portret schilderij voor jouw interieur

Wat een portret schilderij voor jouw interieur kan doen? Een geschilderd portret een plek geven in je interieur is zeker een origineel idee. Je ziet vaak al posters of foto’s in het interieur terugkomen, maar portretten of schilderijen zie je een stuk minder. En dat terwijl een geschilderd portret voor een sfeervolle uitstraling van de ruimte kan zorgen. Het dient namelijk niet alleen als decoratie, maar heeft ook zeker een verhaal te vertellen. In dit artikel lees je wat een portret schilderij precies is en wat het kan toevoegen aan jouw interieur. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is een portret schilderij?

Met een portret schilderij bedoelen we ook wel een schilderij van een gezicht. Portretten worden al eeuwenlang gemaakt. Zo gaven portretten een indruk van hoe belangrijke historische figuren er destijds uitzagen. Wat zo leuk is aan portretschilderijen, is dat je er alle kanten mee op kunt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een klassiek portret, een omgevingsportret of een familieportret.

Vooral expressieve portretten worden veel aan de muur gehangen. Bij een expressief portret schilderij kun je denken aan het gebruiken van veel kleur, make-up en versiersels. Waarom je zeker een portret schilderij in jouw ruimte moet ophangen? Dat vertellen wij je hieronder.

Een kunstzinnige sfeer

Hang je een portret schilderij aan de wand, dan kun je een mooie kunstzinnige sfeer creëren in je woning of op kantoor. Het is de perfecte manier om die ene lege plek op de muur mee op te vullen. Een schilderij maakt niet alleen je interieur af, maar werkt bewezen positief op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van mensen. Vaak is een schilderij vrij persoonlijk en vertelt het iets over je karakter. 

Met een kunstwerk aan de wand heb je een mooie eyecatcher, hetzij deze wel bij de rest van je interieur moet passen. Hoe de kleuren in het portret schilderij worden gebruikt is dan ook erg belangrijk. Mocht je interieur vrij kleurrijk zijn, dan kun je het beste voor meer sobere kleuren kiezen. Is je interieur zelf vrij sober, dan is het aan te raden om uit te pakken met kleur. Je kunt zo op een mooie manier voor meer contrast zorgen.

Verbinding

Een portret laten schilderen? Dit kan er voor zorgen dat er een verbinding wordt gemaakt met de rest van je interieur. Hoe zit dat eigenlijk precies? Allereerst kan een vloerkleed ook meubels met elkaar verbinden, zodat er een mooi geheel ontstaat. Hetzelfde geldt voor een geschilderd portret. Dit is echter wel afhankelijk van waar je het portret hangt. Om de verhoudingen kloppend te houden, kun je het schilderij het beste niet te hoog plaatsen.

Daarom een portret schilderij

Een portret schilderij heeft zeker iets extra’s toe te voegen aan je woonkamer, slaapkamer of hal. Ze kunnen hierbij niet alleen een kunstzinnige sfeer toevoegen aan je interieur of een mooie verbinding maken met de rest van je meubilair. Ze hebben tevens een positief effect op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van mensen. Reden genoeg om ook te kiezen voor een prachtig portret schilderij in huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden van portret schilderen? Lees dan snel verder.